Gastenboek

Wilt u wat in mijn gastenboek achterlaten ?

Laat uw opmerkingen achter in dit openbare gastenboek als u uw mening met andere bezoekers wilt delen.

13 comments on “Gastenboek

 1. Nathalie Jager

  Eindelijk een plek (site) gevonden waar ik lees dat hoe ik me voel dus eigenlijk heel ‘normaal’ is. Ik ben vorig jaar juni (2017) net als velen op deze website alles kwijtgeraakt bij een woningbrand die begon bij de buren, maar oversloeg via het dak en alles verwoestte.

  Ja, ik ben er gelukkig zelf nog en mijn katten hebben het ook gered. Ja, het waren ‘maar’ spullen en alles is te koop. Ja, ik ben mijn angst en stress inmiddels de baas door een serie van heftige EMDR-sessies.

  Maar wat doet het nog ontzettend veel pijn als je je voor de zoveelste keer iets herinnert dat ook weg is. Dat je erachter komt dat je nog steeds geen nieuwe kurkentrekker hebt. Dat je je oude lievelingstrui niet uit de kast kan pakken. Dat er aan al je nieuwe, mooie spullen nog steeds een nieuwe geur zit. Dat je je toekomstige kinderen nooit een knuffel of diploma uit mama’s jeugd zal kunnen laten zien.

  De wereld draait door en dat is maar goed ook. Maar oh wat heeft het een diepe impact en wat veroorzaakt het een leegte waaraan je door de kleinste dingen wordt herinnerd. Wat fijn dat er hier mensen zijn die dat begrijpen.

  Bedankt voor jullie verhalen.

  1. Woningbrand Post author

   Dank je wel voor je bericht en fijn dat onze verhalen je een
   beetje kunnen helpen. Alles is heeel herkenbaar, maar uiteindelijk krijg je weer een thuis gevoel , al kost het zeker tijd. Sterkte !!
   Marjan , woningbrand.nl

 2. Anonymous

  hallo

  Allereerst wat fijn om te zien dat er een site als deze bestaat waar mensen hun verhaal kunnen doen.
  Voor mij is het nu 7 jaar geleden dat ons huis afbrandde onze frituurpan had vlamgevat ik hoorde een geluid in de keuken zat zelf in de woonkamer dus ik liep naar de keuken opende de deur en kreeg een hoge steekvlam te zien. Daarna chaos , brand schreeuwen iedereen naar buiten maar mijn broer was boven en wou eerst proberen de brand te blussen maar dit kon niet want water kan niet op brandend frituurvet dus buiten in de winter wachtend op de brandweer zagen we steeds meer hoe alles vernield werd. Niks was meer te redden. 3 maand lang heb ik bij vrienden van de familie gewoond terwijl mijn ouders in een vakantie huisje zaten wat verder weg. Ik kon niet met hun mee omdat ik dan niet naar school zou kunnen. Mijn broer moest naar het ziekenhuis mijn kat heeft het niet gered.
  En na die 3 maand komt inderdaad de klap je beseft dat je alles kwijt bent. Fotos kleren je huisdier, alles wat vertrouwd was is weg.

  Na die dag heb ik nooit meer een frituurpan vertrouwd of aangeraakt of gebruikt.
  Nu 7 jaar verder heb ik een bhv cursus moeten doen voor het werk met daarin ook brandveiligheid.
  Ik dacht het wel verwerkt te hebben dus ging er met toch wel een knoop in mijn maag naartoe.
  Maar bij het zien van de vlammen storte ik in.
  Alles kwam weer naar boven en de brandweerman die ons de bhv cursus gaf heeft met mij gepraat wat fijn was en raadde ook aan om er over te praten omdat ik nog maar 25 ben en dit nog heel lang met me mee moet dragen.

  Ik hoop dan ook dat het oke is dat ik hier mijn verhaal doe en merk ook dat het oplucht voor mij om dit te schrijven. Ik wil dit hoofdstuk graag afsluiten maar weet niet zo goed hoe.

  Bedankt voor het maken van deze pagina. En voor je tijd.

  1. Woningbrand Post author

   Hartstikke goed dat je je verhaal hier deelt ! Brand is nu eenmaal een enorm iets wat een diepe impact op je leven heeft. Ik denk ook dat het goed is om er met iemand over te gaan praten als ik je verhaal zo lees, het is nog niet goed verwerkt en die angst hoef je echt niet mee te blijven lopen. Het zal altijd gevoelig blijven , maar (als ik namens mezelf spreek) na vele gesprekken en therapie kan ik nu rustig naar een brand kijken zonder angst. Wel besef ik wat er op zo’n moment voor chaos in iemand zn leven gaat afspelen met alle emoties , verdriet en angsten.
   Heel veel sterkte en het komt goed !!

 3. Tineke Beukhof

  Heimwee
  naar een oud leven.
  Naar geuren,
  lieve oude spulletjes,
  naar mijn plekje
  op de bank.
  Heimwee
  naar een oude jas,
  naar het servies
  van mijn moeder
  en de steentjes
  van een graf.
  Heimwee
  naar de zondagmorgens,
  zelfs naar de kachel
  en haar vuur.

  De dag heeft zoveel
  kleine beetjes heimwee,
  als seconden in een uur.

 4. mia roosendaal

  Beste lotgenoten, ook wij 75 en 69 jr. verloren vorig jaar 28 nov. ons hele hebben en houden. Slaap nog steeds licht. Anja”s verhaal deed me goed. Alles nieuw,maar de oude boerderij , opgeknapt in 49 jaren had een andere sfeer. Ook ik ga nog liever naar de kringloop ,je bent de aanschafleeftijd voorbij. Heimwee en alle drukte ,kiezen , en het gemis van dierbare stukken. Het vecht om een plek. Ook ik kon niet huilen, als versteend staan kijken. Oplettende politieagenten hebben ons uit huis geroepen. Rieten dak brandde om de schoorsteen Pyrolyse zei de brandweer.Toeval..Zeg het maar, op de gerardus kalender van mijn moeder stond op 29 nov.2014 het volgende, als je alles kwijt bent, heb je elkaar nog….. toeval. Gr, Mia.

  1. Woningbrand Post author

   Hallo Mia
   Dank je voor je reactie , kippenvel .
   Iedere zin is een stuk herkenning van wat ik ooit voelde .
   Wens jullie veel sterkte.
   Marjan / woningbrand.nl

 5. Marian

  Zelf heb ik de oude site nooit gezien …Maar dit ziet er heel goed uit ..Ben super blij dat ik deze heb gevonden …En mijn / onze verhaal is verstuurd met een mail naar Anja ..Ik hoop dat het verhaal geplaatst wordt en dat we hier steun kunnen vinden ..Want steun krijg je bijna niet en vrienden …euh zeggen en schrijven vier personen 🙁
  Groetjes van Marianne Oosterhuis

  1. Woningbrand Post author

   Hoi Marianne, dank je wel voor je reactie. Als je het verhaal geplaatst wil hebben stuur deze dan even naar verhaal@woningbrand.nl
   Ik zal dan zorgen dat hij erop komt en zal privé met je overleggen alvorens hij erop gaat. Heb je foto’s van voor en na stuur deze dan ook even mee.
   Sterkte en die vier vrienden… die vier moet je koesteren, de rest geen energie aan besteden. Je energie heb je nu nodig voor jezelf .
   Groetjes MArjan

 6. Anja

  Lieve Marjan, heel mooi geworden jou (en onze) nieuwe site ! Kan niet vaak genoeg vertellen hoe belangrijk deze site voor mij is geweest toen ik mensen nodig had, die mij begrepen. Ik hoop dat iedereen die in een vergelijkbare situatie zit de weg naar deze site weten te vinden. Want niets is minder waar dan jouw woorden ….”delen is helen” ……het werkt echt !!!!! Zoals de brand een deel van mijn leven is geworden, zijn ook jullie “brandmeisjes” een deel ervan geworden. Bedankt !!! Weet je het enige wat jammer is, is dat het “oude” gastenboek is verdwenen…….
  Liefs Anja

 7. Judith

  De uren werk hebben zich geloond. Mooi geworden deze opgefriste site !
  Liefs Jud en familie

 8. Corrie

  Nieuwe site ziet er mooi uit!

  Goed dat het allemaal zo gedeeld wordt, ook blij/bijzonder voor mij dat mijn verhaal zo de wijde wereld in gaat..!
  Laat het mensen ook leren een rookmelder aan te schaffen 😉
  Zo iets kleins, maar zo belangrijk!

  Groetjes,

  Corrie vd Enden

Leave a reply

required