Corrie

Corrie

Opgebrand …..

Sliedrecht, 16 November 2006
SLIEDRECHT – Op donderdagmorgen 16 november omstreeks 08.05 uur is er brand geweest in een woning aan de Middenstraat.

De bewoonster, een 22-jarige vrouw, lag te slapen op zolder. Op het moment dat zij wakker werd, rook ze een vreemde lucht. Ze ging beneden kijken en zag zwarte rook. Ze kon echter de woning niet uit. Een alert buurvrouw belde 112 waarop brandweer en politie uitrukten. De bewoonster werd in veiligheid gebracht en ter plaatse verzorgd door ambulancepersoneel.

De 22-jarige had last van teveel ingeademde rook. De brandweer had de brand snel onder controle. Op dit moment is over de oorzaak bekend dat de brand is ontstaan naast de televisie op de grond.
De technische recherche stelt een onderzoek naar de precieze oorzaak.

Verhaal van Corrie geschreven op de dag van de brand :
foto’s:  Johan Sala

Opgebrand

1Image156 november 2006
even een verslag over de ergste dag van mijn leven, vandaag..   Zoals sommigen van jullie misschien wel gehoord gezien of geroken hebben, is er vannacht flinke brand geweest in mijn huis.. ik zal even kort proberen te vertellen hoe het gegaan is..

Ik werd wakker (van de rare geur) en ik ga kijken wat er aan de hand was.. Ik zag op de overloop en in het trapgat al rook..  ik loop naar beneden, mijn huiskamerdeur zat dicht, maar die was een beetje zwartgeblakerd aan de randen, dus toen wist ik hoe laat het was.
Toen ben ik daar (nog in het halletje, voor mijn badkamer) in de vensterbank gaan staan en door het raam om hulp geroepen.
ik had geen idee van tijd, bleek dus dat het 08:15 was, en iedereen al naar werk of dergelijke was.  Ik had mijn telefoon niet meegenomen naar bed, omdat ik dacht dan kan ik uitslapen, en word ik niet wakker gebeld oid. die lag dus in de huiskamer, dus ik kon zelf ook niemand bereiken..

Afijn, ik naar boven gehold, wasmachine naar voren geschoven, daarop gaan staan met mijn kop uit het raam en daar de longen uit mijn lijf gegild..

Daar reageerde een buurvrouw van een paar huizen verder op, en belde 112..   Image2
Toen kwamen er steeds meer mensen en het gevoel wat ik toen had, kan en wil ik ook niet beschrijven..

Maar brandweer was onderweg, en kwam minuten (maar voor mij uren) later eraan, en die hebben eerst hun ding gedaan, en toen mij met z’n tweeën gehaald

Mijn vader (die ook bij de brandweer zit) had geen dienst, en zat op zijn werk had wel z’n portofoon bij, en kreeg wel een melding binnen dat er brand was, alleen in de middeldiepstraat, (waar mijn ouders zelf wonen) dus die belde mijn moeder van, joh.. kijk eens uit het raam misschien zie je er wat van.. Maar die zag niks.

TImage17oen hoorde mijn pa op zn portofoon, tis in de middenstraat 44 en de bewoonster zit nog binnen.. Nou ja, die is flink geschrokken en gelijk gekomen vanuit raamsdonkveer..

Mijn ma was al onderweg op de fiets ook in paniek (wat logisch is).. toen ik naar buiten kwam, half in extase, paniek en noem maar op, zag ik in eerste instantie geen bekendes, en zei ik ook ik moet eerst bellen, ik moet eerst bellen..

Maar toen zag ik toch in een flits mijn ma, en ben er op afgehold en ja.. even gezeten, toen even in de ambulance voor controles, even met de politie voor verslag noem alles maar op. Burgemeester op de hoogte gebracht door de commandant, kwam ook nog even polshoogte nemen..en ga zo maar door..

Ik ben er ook nog geweest daarna, heb ook foto’s, zal kijken of ik er wat hier op kan zetten.. het is aardig zwart in mijn huiskamer..

Wat de oorzaak is geweest, weet niemand, en is een raadsel

Aangezien het blijkbaar op de grond begonnen is, maar er stonden geen kaarsen, of asbak niks……. dus dat gaat allemaal nog onderzocht worden.. maar het is roetzwart van muur tot muur..PIC_0001

Dus ja.. ik woon weer tijdelijk bij mijn ouders.. heb er zelf niks lichamelijks aan overgehouden, en daar ben ik erg blij om.. Is toch het belangrijkste, die spullen komen allemaal wel..

SP_A0116

 

 

 

Ik weet effe niks meer nu.. heel de mallemolen van verzekeringen en woningbouw en schoonmakers en weet ik het is in werking, en we zullen het merken..

Alle kleren van boven heb ik nog opgehaald, en worden nu allemaal gewassen hier..

 

Hartstikke bedankt voor de lieve reacties die ik tot nu toe allemaal al gekregen heb..
Balou woont tijdelijk bij ruben en lin.. en ja..

Hoe stom ik de brandweer vroeger altijd vond, zoveel respect heb ik er nu voor..

Corrie

36764530_3_1QbMEen update van vandaag 17-11-06 kwart voor twaalf.. 
De technische recherche is vanochtend geweest, en heeft gespeurd naar de oorzaak, maar het blijft onbekend. Het vage is, dat het aan de balken lijkt alsof het onder de grond begonnen is, dat zou ook wel kunnen, maar hoe is dan weer de vraag..      Maar goed; het zij zo, oorzaak is en zal altijd onbekend blijven.. Nu komen er opruimploegen die de hele boel leeghalen.. Ik zal proberen jullie zo een beetje op de hoogte te houden.. met mij gaat het wel weer een beetje; slecht geslapen, maar dat is begrijpelijk..                              till next time..

Update 21 november: PIC_0004
Zo ik ben er net weer even geweest, en ze zijn flink bezig geweest in mijn huis..

alles maar dan ook alles is weg.. het is nu helemaal kaal,

en net als het plafond enzo is alle36764045_3_RXBSmaal nog zwart.. wanneer ik verder kan weet ik niet, dat hangt van het schoonmaakbedrijf van de verzekering van de woningbouw af, die moeten eerst mijn vloer maken, en het plafond vernieuwen enzovoorts.. maar goed, ik heb daar dus weinig mee te maken, en dat vind ik ook niet zo erg want.. pff!!

Met mij gaat het wel weer een beetje.. pieken en dalen zal ik maar zeggen..

Ik ben aan de ene kant zo dankbaar naar God toe dat ik er nog ben, en dat ik niks mankeer lichamelijk, en dat ik erachter ben gekomen hoeveel ik van mijn familie hou, en dat alles zo goed geregeld is..

Maar soms zijn er dan toch weer momenten,

dan sta ik opeens weer uit dat raam te roepen, en hoort niemand me..

en dan slaat de paniek toch wel weer een beetje aan!!

Ik heb ook besloten dat mocht ik daar weer intrekken, er sowieso voor iedere deur een rookmelder komt, en bij deze raad ik het iedereen aan!! want feit blijft, dat als ik niet wakker was geworden, ik gestikt was geweest en dit hier niet had kunnen typen.. en dat zet je toch wel aan het nadenken, en maakt me erg dankbaar dat ik (achteraf) goed gehandeld heb door de deur dicht te houden en frisse lucht heb opgezocht..

zo helder was ik niet dat ik helder kon nadenken, ik ben echt bewaard !