Iwan

iwan

Iwan

Na een geslaagd feestje thuiskomen en een vlammenzee zien…

Dordrecht, 10 September 2007
Brand supermarkt jaagt bewoners huis uit (NU.nl)
Uitgegeven: 10 september 2007

DORDRECHT – Een brand heeft in de nacht van zondag op maandag een supermarkt aan de Slangenburg in Dordrecht verwoest. Dat heeft de gemeente Dordrecht maandag laten weten.

Bewoners van vijftien appartementen boven de supermarkt moesten hun huis uit omdat het vuur zich snel verspreidde. Zij vonden onderdak in een nabijgelegen sporthal of bij familie. Eén vrouw moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is aan de appartementen en of de bewoners maandag weer terug naar hun huis kunnen

DORDRECHT – De bewoners van negen woningen boven een uitgebrande supermarkt in Dordrecht kunnen de komende twee dagen hun appartement nog niet in. De brand woedde in de nacht van zondag op maandag. De woningen moeten worden gestut en dat neemt minimaal twee dagen in beslag, aldus de gemeente. Het is onduidelijk of de gedupeerden daarna permanent kunnen terugkeren. Wel mogen de bewoners na het stutten onder begeleiding van de politie even hun huis bezoeken en persoonlijke bezittingen meenemen.

Na een zeer geslaagd feestje thuiskomen en tegengehouden worden door

de politie en brandweer,  een vlammenzee zien  ………………

zhz_641525-09-2007
….. De brand die (onder) mijn huis heeft gewoed…..ook ik heb daar geen antwoord op zolang ik zelf nog niet eens mijn eigen huisje in mag. Machteloos, en moedeloos dat wordt je er wel van….

25-11-2007 :
Ja het is waar, de brand in de Super de Boer onder mijn huis heeft dusdanig veel schade aangericht dat ik niet meer in mijn huis mag en kan wonen. Machteloos hebben we moeten toekijken toen we van ons feest vandaan kwamen. Aan al het materieel te zien van de brandweer kon dit niet veel goeds voorspellen, en zo blijkt nu ook…… Nog steeds is er geen zicht op wat of er met de woningen gaat gebeuren…. en het duurt maar voort…..

15-jan-2008
:168743372_5_cyt0
A.s. vrijdag (18/01/2008)is het eindelijk zo ver…
Dan krijg ik de sleutel van een (tijdelijk) appartement. Helaas is dat niet allemaal zo soepeltjes verlopen en kan er dus pas vrijdag begonnen worden met klussen om het toch een beetje een eigen huisje te laten worden.
21-11-2008
(Iwan schrijft me nav het lezen van deze ‘woningbrand’site/verhalen)

Bij het lezen en zien van de foto’s beginnen tranen toch weer op te komen want…. Datzelfde hebben 9 andere appartementen en ikzelf meegemaakt in de nacht van 9 op 10 september 2007. Nu meer dan een jaar later, is nog niet alles rond wat betreft het herstel van de woningen. Maar ook wat betreft mijn eigen inboedelverzekering waar ik heel veel problemen mee heb.

Daarnaast de angst die mij af en toe grijpt als ik weer na een optreden in het land naar huis rijd en dan maar hoopt dat het niet in de brand staat (zo kwam ik ook toen van een optreden vandaan)