Geschiedenis Pand

 

                            Het pand waarin ik woonde is gebouwd in 1917.

 

web historie  Oud voorgevelHet Café van Koorevaar en het oude Burgemeesters huis stonden er al.02_1916_Haven_en_cafe_Korevaar

Op de foto’s is goed te zien hoe leeg alles op het langeveldplein in die tijd nog was. web historie 1910-1914 jarenweb historie  1915-1917 jaren

 

1919 weekmarkt

Als 3e kwam het pand ertussen en volgde vele huizen en ook het gemeentehuis wat nu het echte langeveldplein eigenlijk vorm geeft.

 

 

 

10_Raadhuis_1924

 

 

 

 

 

 

 

ls eerste zat er een brandstoffen handel van Teeuw, daarna is dhr. Teeuw met Dhr. Metselaar met Boten web historie1960-1970 jarenverkoop begonnen.

Ook het stuk tussen de Bioscoop en het pand werd als verkoopruimte bij de winkelruimte getrokken.

 

In de loop van die jaren (web historie DeltaSystems1970-80) zijn de ramen van de woonkamer en de winkel gewijzigd in grote ipv de karakteristieke kleintjes die erin zaten (heerlijk veel licht dat wel !).     Er kwamen 4 grote dakkapellen op.

De 2 openhaarden die er in de voor- en in de slaapkamer op de 1e verdieping zat werden veranderd naar 1.

De slaapkamer is naar de 2e verdieping gegaan en op de 1e verdieping kwam een badkamer. web historie Openhaard oud

 

Toen het bedrijf stopte is, Recomtek met een kopieerapparaten & Computer bedrijf erin gestart.  Schatting zal dit in periode 1970/79 geweest zijn. Rond 1988 is het gekocht door mijn vader die er met zijn computerzaak naar toe verhuisde (Deltasystems). Hier heb ik zelf ook nog een periode gewerkt.

Het tussenstuk tussen de bioscoop (inmiddels discotheek) en het pand werd weer losgekoppeld van het pand en hierin werd Recomtek in kleinere ruimte voortgezet.

Toen mijn vader in 1995 met de zaak verhuisde naar een pand aan de rijksweg is hij het volledig gaan verhuren aan de Grote Rivieren die er een  zorginstelling van maakte. De functie als winkel verdween.

PIC00200.JPGIn 2000 is het eigendom geworden van mij en mijn toenmalige man. In eerste instantie hebben wij de winkelruimte verder verhuurd aan ‘de grote Rivieren’ en zijn wij er zelf na een grote verbouwing op 29 april 2000 gaan wonen.
De verbouwing kwam er op neer dat eigenlijk de hele 1e verdieping totaal vernieuwd werd.

De openhaard die de woonkamer kenmerkte werd gestuukt en er kwam een hardstenen plaat op.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

De Badkamer werd met de keuken omgewisseld zodat we vanuit de keuken het dakterras op konden.  De plafonds werden vervangen, de vloeren werden opgebroken en er gingen nieuwe balken in (aangezien de openhaard de vloer aardig had laten verzakken).

Isolatie werd overal in en op gepropt (wat met de brand mijn leven toch waarschijnlijk wel gered heeft).

Er kwam een traditioneel parket.  De wc werd groter gemaakt en op de 2e verdieping kwamen nieuwe plafonds, en extra toilet.    De dakkapellen werden voor nieuwe vervangen.

een uitslaande brand in een pand aan de emmastraatToen de Grote Rivieren in 2003 verhuisde naar Dordrecht kreeg het zijn winkelbestemming weer terug toen het als laatste werd verhuurd aan de Toko van Mayuraan die ook met de brand al zijn spullen kwijt is geraakt.

                 De brand van 28 december 2005 verwoeste het volledige pand

 

web historie  Oud zijgevelsloop30
Er werden er nieuwbouw plannen gemaakt a.d.h.v. de 1e bouwtekeningen uit 1917

Eind 2006 werd het pand afgebroken,  Februari 2007 werd gestart met de bouwDigital StillCamera

 

 

Eind 2007 is het pand op de laatste afwerkingen na weer opgebouwd.

 

 

2 jaar na de brand verhuisde ik terug naar mijn Paleisje !

IMG_6660Nieuwe haard ,IMG_1153
Nieuwe huurder (Waltmann & Co) en  sinds 2012 Avezet en Partners

 

 

 

 

In 2010 kwam er een bekroning op een zware periode door het  Kunstwerk   op de gevel het ontwerp van  Gert de Winter (schildersbedrijf de Winter)