Nieuwbouw

De eerste beslissing die ik na de brand moest nemen was :

ga ik het weer herbouwen/renoveren of verkoop ik de resten ?

Die keuze maakt n.l. een verschil voor de verzekering en de uitkering die je krijgt.Nieuwbouw tekenening1    Ik heb vrijwel gelijk gekozen dat ik terug wilde naar het plein en mijn huis dus voor herbouw.    Dan komt de volgende beslissing, die de expert met een bouwkundige moet maken : Kan het pand nog gerenoveerd worden of word het totaal herbouw.  In 1e instantie dacht men dat het niet meer gerenoveerd kon worden dus leek het snel bekeken te zijn, maar helaas voor mij er bleek toch een mogelijkheid voor renovatie te zijn.  Ze betalen het goedkoopste uit.
Ik wilde niet renoveren en heb samen met de aannemer gekeken of ik het voor dat bedrag toch kon herbouwen al zou ik dan eigen geld erbij moeten steken.

We hebben nieuwe tekeningen gemaakt en hier ging ook weer de nodige tijd overheen.

De nieuwe plannen moesten naar de gemeente en welstand en dit koste ook weer behoorlijk wat tijd.  

Voor de buurtbewoners die zich af hebben gevraagd en zich (terecht) zorgen maakte omdat het oude pand bleef staan…   dit kwam volledig doordat de verzekering dus een half jaar heeft geduurd gevolgd door de nieuwe plannen en de goedkeuring hiervan.  Ik heb de verplichting het pand terug te zetten, maar als zou blijken dat ik dat financieel niet rond kreeg of geen goedkeuring zou krijgen zou ik toch moeten gaan renoveren.  Mijn excuses voor al de overlast.

 

Nieuwbouw tekenening2

Januari 2007 (een jaar later) zijn we zover dat de start kan beginnen.  

Eind 2007 heb eindelijk en vol trots het resultaat kunnen laten zien .  2 jaar duurde alles bij elkaar het terug naar huis keren, maar het was ook echt THUISKOMENIMG_1153